2008. szeptember 25., csütörtök

Láááázaaadáááás! Avagy a ruccolás pizza.

Lázadok mert főzök. Nem igazán érzékelem az ellenállást. Tegnap este kétszer is vacsoráztunk. Este 8 körül zöldborsófőzeléket sült virslivel másodszorra pedig még éjfélkor összedobtam egy kis tonhalas tésztát. Ezt hívják erős túlzásnak. Éppen szerencsés időszakomat élem, mert akármennyit ehetek, az ismerőseim mindig azzal fogadnak hogy:-Te már megint fogytál??? -Ami valljuk be elég idegesítő. Voltam már 62 kg, ami viszont nálam már sok, úgyhogy inkább nyerő az 50kg-os súly. Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy köszönöm jól vagyok, nem éhezem és kimondottan jó az étvágyam.


Szóval a ruccolás pizza. 2 főre.


Hozzávalók a pizzatésztához:
250 gr liszt (fele durum, fele sima finomliszt)
fél csomag szárított élesztő
1/2 dl olivaolaj csipet só csipet cukor
kb 1,5 dl melegvíz


A feltéthez:
pizzaszósz
50 gr ruccola serrano vagy pármai sonka (ami éppen van itthon)
parmezán sajt



A tésztához valókat nagyjából fent leírt sorrendben egy keverőtálba öntöm és 10 perc fáradtságos munkával összegyúrom. Az ezt követő 2-3 órában elmosogatok (utáááálom), kiteregetek, meg a barátnőmmel csevegek telefonon, ez idő alatt a tészta szépen megkelt. Ha mindez megvan fogom a tésztát és vékonyra nyújtom, legyen mondjuk 3 mm és a közepét megkenem pizzaszósszal, a szélét kihagyom. A 250 fokra előmelegített sütőben készre sütöm. Ez eddig semmi extra. Ha készre sült kiveszem a sütőből és a további hozzávalókat nyersen teszem rá. Tehát a sonkát egy maréknyi ruccolát és a forgácsokra vágott parmezánsajtot (nekem ezt eddig a legjobban krumplipucolóval sikerült megvalósítanom). Tálaláskor megkínálom frissen örölt borssal és némi extraszűz olivaolajjal.

Nincsenek megjegyzések: