2008. szeptember 12., péntek

Még egy első...

Mert ez volt az első kalandom a szarvasgombával.Nálam okosabb emberek tanácsára a következőképpen jártam el vele:


Hozzávalók
1 db diónyi nagyságú szarvasgomba
500 gr házi szélesmetélt
100 gr vaj
2 gerezd fokhagyma
némi petrezselyem
10 dkg parmezán


Elsőként sós vízben kifőzöm a tésztát.Míg ez készül, egy kis darab vajat dobok a vadonatúj öntöttvas serpenyőmbe (szemeztünk egy darabig míg egymáséi lettünk, de hazacipelni volt az igazi mámor, dögnehéz). Megfuttatom rajta a finomra reszelt fokhagymát, megsózom. Leveszem a tűzről, hozzáadom a finomra vágott petrezselymet. Hozzáadom a kifőtt tésztát, összekeverem és a maradék vajat is hozzákeverem. A szarvasgombát ráreszelem, egy-két vékonyra vágott szeletet is keverek bele, már csak az esztétika kedvéért is. Tálaláskor parmezánt reszelek rá és nem az újjamat:-) Az eredmény több mint kielégítő lett. Száraz tokaji szomorodnit ittunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések: